There is no translation available.

Υλικά

1 φλιτζάνι φούρνικο καλαμποκίσιο αλεύρι

1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες

1/2 φλιτζάνι καρύδια ή ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας

ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι

 Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο. Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε προσεκτικά το καβουρντισμένο αλεύρι μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό και να μείνει ένας πηκτός χυλός. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και με το καπάκι της και το αφήνουμε για 15΄. Στη συνέχεια το βάζουμε σε φορμάκια, το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.