There is no translation available.

Για 3 άτομα

Υλικά

300 γρ. ριζότο

1200 ml βραστό ζωμό κρέατος (ή λαχανικών) ή βραστό νερό

200 ml κρασί, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι

 Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ριζότο και το ανακατεύουμε για 2-3', ώστε να γυαλίσουν όλοι οι κόκκοι του.Με μία κουτάλα της σούπας, ρίχνουμε στο ρύζι βραστό ζωμό ή νερό. Ανακατεύουμε τακτικά με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να απορροφηθεί το υγρό. Συνεχίζουμε την διαδικασία, ρίχνοντας κάθε κουταλιά ζωμού, αφού το ρύζι μας έχει “πιει” την προηγούμενη. Τελευταία ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει και αυτό. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 25'. Θέλουμε να πάρουμε ένα μείγμα χυλωμένο με τους κόκκους του ρυζιού να “κρατάνε” λίγο. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά το αφήνουμε για 2-3' να “ξεκουραστεί” και σερβίρουμε.