There is no translation available.

Για 2 άτομα

Υλικά

300 γρ. μανιταροπίλαφο

5 1/2 φλιτζ. (1500 ml) βραστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών ή βραστό νερό

λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μανιταροπίλαφο και το ανακατεύουμε για 2-3', ώστε να γυαλίσουν όλοι οι κόκκοι του. Ρίχνουμε στο ρύζι μας το βραστό νερό ή το ζωμό, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20' με μισοσκεπασμένο καπάκι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν πιει όλα τα υγρά και έχει μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο βραστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να .ξεκουραστεί. για 10'.

 tips: Η αναλογία μανιταροπίλαφου - νερού, για ένα σπυρωτό πιλάφι, είναι: 1 κούπα μαν/πίλαφο - 2 . κούπες νερό.