Οι νοικοκυρές στη Θεσπρωτία φτιάχνουν αυτή την “κρέμα” από τυρί φέτας για να νοστιμέψουν τον τραχανά τους. Εμείς προσθέσαμε λίγο κρασί και τη μετατρέψαμε σε σάλτσα για τη μακαρίνα.

 

Για 4-5 άτομα

Υλικά

1 πακέτο μακαρίνα dinkel

280 γρ. μαλακή φέτα

1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4

λίγη φρέσκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2-3' να εξατμιστεί το αλκοόλ. (Προσέχουμε γιατί το λάδι σ’ αυτή τη φάση πιτσιλάει πολύ!). Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να πάρουμε μία “κρέμα” φέτας. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά το πολύ 2'.

Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τη μακαρίνα για 7'. Τη στραγγίζουμε, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.Βάζουμε τη μακαρίνα σε μία βαθιά γαβάθα, περιχύνουμε με τη “κρέμα”, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.