ΖΥΜΑΡΙΚΑ DINKEL

Γλυκιά γεύση με νότες καρυδιού, μακρά επίγευση, γήινα αρώματα εκλεκτής σποράς και αδρή υφή για να δένει ιδανικά με τη σάλτσα. Πεντανόστιμα, εύπεπτα και υγιεινά ζυμαρικά. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των dinkel ζυμαρικών της Αγροζύμης. Το αλεύρι από σιτάρι dinkel (triticum spelta ή όλυρα όπως αλλιώς ονομάζεται) αρχέτυπο του σημερινού σιταριού, είναι πολύ πιο εύπεπτο από το αλεύρι του κοινού σιταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών. Η περιεκτικότητά του σε συνολική πρωτεΐνη είναι έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού, έχει μεγάλα ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Η διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών dinkel, είναι μία χρονοβόρα και αργή διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα και μια γιορτή δημιουργίας για το εκλεκτό αποτέλεσμα. Επιλέγουμε εκλεκτό αλεύρι dinkel, το ζυμώνουμε χωρίς προσθήκη αλατιού, και το αποξηραίνουμε αργά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουμε τη μοναδική γεύση του εκλεκτού dinkel και όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Χρησιμοποιώντας μπρούτζινα καλούπια, όπως οι κορυφαίοι μακαρονοποιοί στον κόσμο. Ζυμαρικά που απαντούν στην ανάγκη της σύγχρονης ζωής για υγιεινές απολαύσεις.

Στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν το «λάγανον». Μία στρογγυλή και λεπτή ζύμη από αλεύρι και νερό, την οποία, αφού στέγνωνε, τη θρυμμάτιζαν

Ο βασιλιάς των ζυμαρικών στην πιο εύπεπτη και ελαφριά εκδοχή του.Βάλαμε όλη μας την εμπειρία στην παραγωγή σπαγγέτι, επιλέξαμε εκλεκτό αλεύρι

Το πιο αέρινο ζυμαρικό, εύπεπτο, πεντανόστιμο και ανατρεπτικό!Αλεύρι dinkel για το πιο λεπτό ζυμαρικό της κουζίνας σας.

Ένα ζυμαρικό από τη γαστρονομική παράδοση των Ποντίων, με σχήμα ιδανικό για απολαυστικές δίαιτες και γκουρμέ δημιουργίες

Το κλασικό κοφτό μακαρονάκι, τώρα και με εκλεκτό αλεύρι dinkel,για όσους θέλουν απόλαυση αλλά και ελαφρύ στομάχι.

Έχει τις ρίζες του στις αυλές της Μεσογείου, όπου γυναίκες, με άπειρη υπομονή, έπλαθαν με το χέρι τους μικρούς σβώλους

Κλασικό στο σχήμα αλλά με dinkel αλεύρι. Το πολυαγαπημένο κριθαράκι της Αγροζύμης, φτιάχνεται τώρα από εκλεκτό αλεύρι