Αναβαθμίστε ένα απλό πιλάφι, σε γιορτινό πιάτο με λίγο ταπεινό φιδέ.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

50 γρ. (ή ένα φλιτζάνι) σπασμένο φιδέ

2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με φαρδύ πάτο λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το φιδέ. Ανακατεύουμε έως ότου ο φιδές ροδίσει. Προσθέτουμε το ζωμό (ή νερό), αλατίζουμε και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει έως ότου το ρύζι “πιει” το ζωμό.Σερβίρετέ το σαν συνοδευτικό σε λεμονάτο αρνάκι κατσαρόλας και με ψητές αραβικές πιτούλες για να δώσετε μία νότα Ανατ