Συνταγή εμπνευσμένη από τις νοικοκυρές της Θεσπρωτίας και τον τρόπο που ενσωματώνουν τη φέτα στις τραχανόσουπές τους.

 

Για 2 άτομα

Υλικά

160 γρ. τραχανά-μανιταρόσουπα (1 φλιτζάνι)

6 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή νερό

1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό

100 γρ. μαλακή φέτα

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε το ζωμό ή το νερό σε μία κατσαρόλα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη μανιταρόσουπα. Σιγοβράζουμε για 7' ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό. Λίγο πριν τη σβήσουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σε περίπου 1' έχουμε έτοιμη την κρέμα φέτας. Μόλις γίνει η μανιταρόσουπα, την παίρνουμε με μία βαθιά κουτάλα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα φέτας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Στα πιάτα προσθέτουμε το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 tips: Προσοχή στο αλάτι, γιατί η φέτα είναι αρκετά αλμυρή. Αν σας αρέσει ο μαϊντανός, προσθέστε άφθονο. Η γήινη γεύση των αποξηραμένων μανιταριών αναζητά τη φρεσκάδα και τη δροσιά του μαϊντανού.