Για 4 άτομα
Υλικά
1 φλ. τραχανά ξινό
6 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κοφτή κουταλιά γλυκιά πάπρικα
4 φέτες προσούτο Δράμας ή Καρπενησίου
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με βραστό ζωμό ή νερό προσθέτουμε αλάτι, βούτυρο, την πάπρικα και τον τραχανά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά σε χαμηλή φωτιά για 12', μέχρι να χυλώσει η σούπα. Ταυτόχρονα, ψήνουμε σε ένα ταψάκι τις φέτες του προσούτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10', έως ότου γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε το τραχανά στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω το προσούτο σε κομμάτια και τρίβουμε λίγο πιπέρι.