ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ

Ένα εµβληµατικό προϊόν της ελληνικής κουζίνας, ο παραδοσιακός τραχανάς, σε 11 διαφορετικές παραλλαγές. Ο τραχανάς της Αγροζύµης, παράγεται από εκλεκτό σιτάρι ή αλεύρι, ζυµώνεται µε φρέσκο αγελαδινό γάλα ή φρέσκο γιαούρτι, εµπλουτίζεται µε λαχανικά και µυρωδικά, αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες και µετατρέπει µία παραδοσιακή γεύση σε σύγχρονη γευστική απόλαυση και αφορµή για δεκάδες γαστρονοµικές δηµιουργίες. Απολαύστε τον ως απλή ζεστή σούπα, ως σούπα βελουτέ, ως γκουρµέ τραχανότο, ή αντικαταστήστε το ρύζι με τραχανά σε δεκάδες μεσογειακές συνταγές .

Για όσους αγαπούν την ιδιαίτερη οξύτητα του γιαουρτιού. Ο ξινός σταρένιος τραχανάς της Αγροζύμης, γίνεται από σκληρό σιτάρι, χοντροαλεσμένο σε πετρόμυλο. Οι χρυσαφένιοι κόκκοι του σταριού αναμειγνύονται με φρέσκο αγελαδινό γιαούρτι, το οποίο χαρίζει στον τραχανά τη χαρακτηριστική υπόξινη γεύση του. Στη συνέχεια ψήνεται, τρίβεται και αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά και την έντονη γεύση του. Ο σταρένιος τραχανάς, εκτός από σούπα, είναι ιδανικός και για τραχανότο. Μία χούφτα σταρένιου τραχανά σε κοκκινιστό κρέας ή στο τουρλού, το μετατρέπει σ’ ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα.
Συνταγή

Χρόνος βρασμού: 12 λεπτά
Συστατικά: Σκληρός σίτος αποφλοιωμένος, γιαούρτι (φρέσκο παστεριωμένο γάλα αγελαδινό πλήρες, καλλιέργεια γιαουρτιού).
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg