ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ

Ένα εµβληµατικό προϊόν της ελληνικής κουζίνας, ο παραδοσιακός τραχανάς, σε 11 διαφορετικές παραλλαγές. Ο τραχανάς της Αγροζύµης, παράγεται από εκλεκτό σιτάρι ή αλεύρι, ζυµώνεται µε φρέσκο αγελαδινό γάλα ή φρέσκο γιαούρτι, εµπλουτίζεται µε λαχανικά και µυρωδικά, αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες και µετατρέπει µία παραδοσιακή γεύση σε σύγχρονη γευστική απόλαυση και αφορµή για δεκάδες γαστρονοµικές δηµιουργίες. Απολαύστε τον ως απλή ζεστή σούπα, ως σούπα βελουτέ, ως γκουρµέ τραχανότο, ή αντικαταστήστε το ρύζι με τραχανά σε δεκάδες μεσογειακές συνταγές .

Ο γλυκός σταρένιος τραχανάς της Αγροζύμης, γίνεται από αποφλοιωμένο σκληρό σιτάρι, ψιλοαλεσμένο σε πετρόμυλο, το οποίο βράζει μέσα σε φρέσκο αγελαδινό γάλα, κοσκινίζεται και αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά και τη μοναδική του γεύση. Ο σταρένιος τραχανάς, εκτός από σούπα, είναι ιδανικός για τραχανότο ή για μία τεμπέλικη πίτα με τυρί και αυγά. Μία χούφτα σταρένιου τραχανά στο τουρλού, το μετατρέπει σ’ ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα. Μαζί με το ρύζι, στις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, απογειώνει αυτό το κλασικό καλοκαιρινό πιάτο. Επίσης, αποτελεί εξαιρετική γέμιση σε χορτόπιτες και πουλερικά χαρίζοντας ενιαίο σώμα και μεγαλύτερη γευστική ένταση στη γέμιση.

 

Συνταγή

Χρόνος βρασμού: 8 λεπτά
Συστατικά: Σκληρός σίτος αποφλοιωμένος,φρέσκο παστεριωμένο γάλα αγελαδινό πλήρες.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg.