ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Τα κλασικά ζυμαρικά στην καλύτερη τους εκδοχή! Ζυμαρικά που φτιάχνονται μόνο με σιμιγδάλι και νερό, για τους φανατικούς μακαρονάδες. Επιλέγουμε σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, χρησιμοποιούμε μπρούτζινα καλούπια, όπως οι κορυφαίοι μακαρονοποιοί στον κόσμο, και αποξηραίνουμε τα ζυμαρικά μας σε συνθήκες αργής ξήρανσης για να διατηρούν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά και την υπέροχη γήινη γεύση τους. Χωρίς να προσθέτουμε αλάτι φτιάχνουμε ζυμαρικά τόσο νόστιμα, που μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμη και σκέτα.

Σιμιγδάλι ειδικής άλεσης από την καρδιά του σιταριού και σχήμα που συνεχίζει μία παράδοση αιώνων σε όλη τη Μεσόγειο. Ζυμαρικά που παραδοσιακά γινόταν στο χέρι και κάθε περιοχή τους έδινε ξεχωριστό όνομα. Στην Κρήτη τα λένε "σιουφιχτά" στη Χίο "χερίσια", στην Κύπρο "σμιλωτά" και στην Ιταλία "casarecci". Λεπτά φύλλα ζύμης «στρίβονταν», εξού και το όνομα «στριφτάρια», με το χέρι ή με τη βοήθεια ενός λεπτού, μακρόστενου ξύλου. Σήμερα, στην Αγροζύμη, αναβιώνουμε την παράδοση και δημιουργούμε ένα μοναδικό ζυμαρικό που γύρω του τυλίγεται λαχταριστά η σάλτσα και είναι ιδανικό για gourmet σαλάτες ζυμαρικών, γιατί λόγω σχήματος παραμένει λαχταριστό, ώρες μετά το σερβίρισμα. Τα στριφτάρια τα λατρεύουν τα παιδιά, γιατί τα τρώνε εύκολα, χωρίς να λερώνονται.

 

 

Συνταγή

Χρόνος βρασμού: 10 λεπτά
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg.