ΖΥΜΑΡΙΚΑ DINKEL

Γλυκιά γεύση με νότες καρυδιού, μακρά επίγευση, γήινα αρώματα εκλεκτής σποράς και αδρή υφή για να δένει ιδανικά με τη σάλτσα. Πεντανόστιμα, εύπεπτα και υγιεινά ζυμαρικά. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των dinkel ζυμαρικών της Αγροζύμης. Το αλεύρι από σιτάρι dinkel (triticum spelta ή όλυρα όπως αλλιώς ονομάζεται) αρχέτυπο του σημερινού σιταριού, είναι πολύ πιο εύπεπτο από το αλεύρι του κοινού σιταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών. Η περιεκτικότητά του σε συνολική πρωτεΐνη είναι έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού, έχει μεγάλα ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Η διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών dinkel, είναι μία χρονοβόρα και αργή διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα και μια γιορτή δημιουργίας για το εκλεκτό αποτέλεσμα. Επιλέγουμε εκλεκτό αλεύρι dinkel, το ζυμώνουμε χωρίς προσθήκη αλατιού, και το αποξηραίνουμε αργά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουμε τη μοναδική γεύση του εκλεκτού dinkel και όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Χρησιμοποιώντας μπρούτζινα καλούπια, όπως οι κορυφαίοι μακαρονοποιοί στον κόσμο. Ζυμαρικά που απαντούν στην ανάγκη της σύγχρονης ζωής για υγιεινές απολαύσεις.

Κλασικό στο σχήμα αλλά με dinkel αλεύρι. Το πολυαγαπημένο κριθαράκι της Αγροζύμης, φτιάχνεται τώρα από εκλεκτό αλεύρι dinkel. Ευκολοχώνευτο, γευστικό, βάση για δεκάδες συνταγές με πανάλαφρα πιάτα, απογειώνει την κουζίνα σας και φροντίζει τον οργανισμό σας. Το κριθαράκι dinkel της Αγροζύμης τρυπώνει σε δεκάδες συνταγές, παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες. Τολμήστε να το μαγειρέψετε και να το σερβίρετε χωρίς σάλτσα, μόνο με θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμονιού. Μαγειρέψτε το με γαρίδες ή ως χορτοφαγικό γιουβέτσι και παντρέψτε τη νοστιμιά της μελιτζάνας με το εκλεκτό dinkel. Tο κριθαράκι στα καλύτερά του.

 

Συνταγή

Χρόνος βρασμού: 15 λεπτά
Συστατικά: Αλεύρι dinkel.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg