ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ,ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Ζυμαρικά με λαχανικά, μελάνι σουπιάς και καυτερή πιπεριά. Γιορτή χρωμάτων για όσους αγαπούν την ποικιλία! Στο εξαιρετικό σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, προσθέσαμε λαχανικά και μελάνι σουπιάς και δημιουργήσαμε μία γκάμα προϊόντων με εντυπωσιακά χρώματα και γευστική ένταση. • Πράσινο από το σπανάκι • Ροζ από το παντζάρι • Κόκκινο από το κόκκινο πιπέρι • Μαύρο από το µελάνι σουπιάς Η βαθιά γεύση του δημητριακού, ισορροπεί με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την ένταση από το κόκκινο πιπέρι και το μελάνι σουπιάς. Για όσους, εκτός από χρώμα, αγαπούν και την ένταση της καυτερής γεύσης, φτιάξαμε λιγκουίνι και πένες με καυτερή πιπεριά για πιπεράτα αποτελέσματα! Η αργή ξήρανση σε φυσικές συνθήκες, ολοκληρώνει την διαδικασία και χαρίζει ζυμαρικά για πραγματικούς γευσιγνώστες.

Χυλοπίτες. Μία λέξη που κουβαλάει μνήμες αιώνων. Μυρωδιά ολόφρεσκου ζυμαρικού, που στεγνώνει κατακαλόκαιρο, πάνω σε λευκά σεντόνια, στο σπίτι της γιαγιάς... Είναι ίσως ένα από τα αρχαιότερα ζυμαρικά στη λεκάνη της Μεσογείου. Στην αρχαία Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι οι νοικοκυρές έφτιαχναν το «λάγανον», μία στρογγυλή και λεπτή ζύμη από αλεύρι και νερό, την οποία, αφού στέγνωνε, τη θρυμμάτιζαν με τα χέρια και δημιουργούσαν ένα ζυμαρικό παρόμοιο με τις σημερινές χυλοπίτες. Οι χυλοπίτες λαχανικών της Αγροζύμης «κλέβουν» γεύση και χρώματα από το σπανάκι, το παντζάρι, το κόκκινο πιπέρι και το μελάνι σουπιάς. ∆ημιουργούν πανεύκολα, εντυπωσιακά πιάτα και είναι πεντανόστιμες ακόμη και σκέτες. Απολαύστε τες με ελάχιστο ωμό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ή λίγο φρέσκο βούτυρο και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
 

 

Συνταγή

Χρόνος βρασμού: 8 λεπτά
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αφυδατωμένα λαχανικά (σπανάκι,παντζάρι) κόκκινο πιπέρι, παστεριωμένο μελάνι σουπιάς 1%.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg