ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ,ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Ζυμαρικά με λαχανικά, μελάνι σουπιάς και καυτερή πιπεριά. Γιορτή χρωμάτων για όσους αγαπούν την ποικιλία! Στο εξαιρετικό σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, προσθέσαμε λαχανικά και μελάνι σουπιάς και δημιουργήσαμε μία γκάμα προϊόντων με εντυπωσιακά χρώματα και γευστική ένταση. • Πράσινο από το σπανάκι • Ροζ από το παντζάρι • Κόκκινο από το κόκκινο πιπέρι • Μαύρο από το µελάνι σουπιάς Η βαθιά γεύση του δημητριακού, ισορροπεί με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την ένταση από το κόκκινο πιπέρι και το μελάνι σουπιάς. Για όσους, εκτός από χρώμα, αγαπούν και την ένταση της καυτερής γεύσης, φτιάξαμε λιγκουίνι και πένες με καυτερή πιπεριά για πιπεράτα αποτελέσματα! Η αργή ξήρανση σε φυσικές συνθήκες, ολοκληρώνει την διαδικασία και χαρίζει ζυμαρικά για πραγματικούς γευσιγνώστες.

Γεύση γης και θάλασσας. Σιμιγδάλι ειδικής άλεσης από την καρδιά του σιταριού και σχήμα που συνεχίζει μία παράδοση αιώνων σε όλη τη Μεσόγειο. ζυμαρικά που τα συναντάμε σε πολλά μέρα και κάθε περιοχή τους χάριζε κ’ ένα διαφορετικό όνομα. Στην Κρήτη τα λένε “σιουφιχτά” στη Χίο “χερίσια”, στην Κύπρο “σμιλωτά” και στην Ιταλία “casarecci”. Λεπτά φύλλα ζύμης  «στρίβονταν», εξού και το όνομα «στριφτάρια», με το χέρι ή με τη βοήθεια ενός λεπτού, μακρόστενου ξύλου και αποξηραίνονταν αργά κάτω από τον καλοκαιριάτικο ήλιο. Σήμερα, στην Αγροζύμη, αναβιώνουμε την παράδοση των στριφταριών, προσθέτοντας μία μεσογειακή θαλασσινή νότα. ζυμώνουμε το εκλεκτό σιτάρι με εξαιρετικό παστεριωμένο μελάνι σουπιάς και δημιουργούμε ένα προϊόν όπου η γήινη γεύση του σιταριού παντρεύεται με τη θαλασσινή γεύση από το μελάνι σουπιάς. Φτιάξτε gourmet σαλάτες ζυμαρικών, παιχνιδιάρικα πιάτα για παιδιά ή προσθέστε ελάχιστα στριφτάρια δίπλα  σε εκλεκτά θαλασσινά.

 

Συνταγή

Χρόνος βρασμού: 10 λεπτά
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου, παστεριωμένο μελάνι σουπιάς 1%.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg.